Bwired the keyless home

De tijden van een lastige sleutelbos zijn voorbij. :)
Al een paar jaar maak ik in het Bwired huis gebruik van de Nemef Radaris Evolution RFID sloten.

Deze sloten kunnen worden geleverd met verschillende bedieningen. Van Nemef heb ik ook een aantal losse RFID tags gekregen die je zelf ergens in kunt plaatsten.
Deze RFID tag (zie ook hier) heb ik eenvoudig in de afstandsbediening van mijn auto geplaatst. Op deze manier heb ik nog maar 1 key voor huis en auto en dus geen traditionele sleutels meer.
Handig is ook dat mijn Visonic alarm systeem automatisch wordt uitgeschakeld zodra er een valide RFID tag op het Nemef slot wordt aangeboden. Dus voor het Visonic alarm geen afstandsbediening of het intoetsen van een code meer nodig. Dit lijkt niet veilig maar de autorisatie is al uitgevoerd op basis van de RFID code. Raak ik mijn key kwijt dan kan ik de autorisatie van de betreffende RFID key direct intrekken.
Alle Nemef Radaris Evolution sloten zijn verbonden met mijn Domotica systeem, dit maakt verschillende scenario’s eenvoudig mogelijk. Ach ja wat is eigenlijk niet verbonden……

Written by Pieter Knuvers