Mac Mini Server upgrade naar 16GB

Mac Mini Server upgrade naar 16GB

5 maanden geleden was je nog minimaal 500 euro kwijt voor 2x 8GB DDR3 1333MHz geheugen voor in de Mac Mini. Nu kost dit 120 euro, een behoorlijk prijsdaling dus. De Mac mini server die ik gebruik voor hosting van Bwired is een 2,0-GHz quad-core Intel Core i7 met nu dus 16GB geheugen.
Dit machientje werkt goed, verbruikt zeer weinig energie en met dit extra geheugen kan ik weer wat meer virtuele omgevingen draaien.
Ik heb nog wel steeds problemen met de SSD Sata3 schijven, deze worden onder Windows 2008 niet goed herkent waardoor ze op een lagere snelheid draaien. Windows geeft zelfs UDMA5 aan? De doorvoer snelheid is nog wel iets hoger dan Sata2 maar ver van optimaal. Als ik Apple Lion server installeer dan heb ik direct Sata3 en werken de SSD schijven zeer snel.
Het is en blijft het eeuwige gedonder met MS producten helaas :(

Written by Pieter Knuvers