Fitbit Flex bewegings tracker

Fitbit Flex bewegings tracker

Vanaf vandaag is de Fitbit Flex beschikbaar, een armband die je dagelijkse activiteiten bijhoudt en doorgeeft aan een bijvoorbeeld een smartphone.

Check mijn realtime FitBit activiteiten hier.

De Fitbit Flex is een bewegings-tracker en houdt je gemaakte stappen, verbrande calorie├źn en afgelegde afstanden bij. Je kunt ook zien hoeveel minuten je actief was op een dag, hoeveel je hebt geslapen en zelfs hoe diep je hebt geslapen.
Dit soort devices zijn de laatste tijd fors in ontwikkeling en kunnen ook steeds meer meten en registreren. Ik denk dat devices zoals de Fitbit de komende jaren voor veel mensen gedragen gaat worden zoals bijvoorbeeld een horloge. Ook kan het apparaat aanzetten tot meer (voldoende) bewegen, niet genoeg beweging op een dag en je wordt direct geïnformeerd. Ook de status leds op de armband zelf geven aan of je genoeg bewogen hebt die dag.

De Fitbit Flex gebruikt Bluetooth 4.0 die zuinig is en 5 tot 7 dagen op een acculading werkt.
Helaas nu nog alleen in Amerika beschikbaar maar laat ik daar nu binnenkort naar toe gaan :-)

Check this review on Wired

Ook Withings bekend van de weegschalen is met een activy tracker bezig en zal binnenkort uitkomen.

Written by Pieter Knuvers