SMS verder onder druk door Apple iMessage

SMS verder onder druk door Apple iMessage

Het nieuwe operating system van Apple iOS 5 dat eind dit beschikbaar komt krijgt iMessage. Imessage is vergelijkbaar met diensten zoals whatsapp en Ping.

Erg origineel is deze functionaliteit van Apple natuurlijk niet, ze sluiten aan bij rest. Met Apple iMessage kun je berichten sturen naar andere Apple gebruikers en aan deze berichten kun foto’s, video’s, contactinformatie of zelfs een kalender-item toevoegen. Ook kan je zien wanneer een andere iMessage gebruiker aan het typen is en of een bericht is afgeleverd of gelezen. Deze functionaliteit lijkt in zijn geheel overgenomen van Blackberry’s Ping en het op dit moment zeer populaire WhatsApp. Waarschijnlijk gaat Apple het niet maken met iMessage omdat deze app alleen op een Apple werkt. WhatsApp is daarentegen een multi platform mobile app.

Meer informatie over Apple iOS5

Geruchten gaan dat Google ook bezig is met een eigen variant op de Whatsapp chat applicatie. Daarmee lijkt de internetgigant te reageren op Apple.

Written by Pieter Knuvers