Firmware update versie 1.1 Philips Hue Led

Ik gebruik al een tijdje de Philips Hue in het Bwired huis.
Ik ben nog wel steeds bezig met de software driver om het helemaal goed in de Bwired applicatie te integreren. Maar dat is vaak bij mij, als ik eenmaal weet hoe de aansturing werkt, de code is gehackt dan ga ik weer verder met een nieuw project :-)
Philips timmert goed aan de weg met dit product, vandaag is firmware versie 1.1 uit gekomen. Deze firmware kun je automatisch laden op de netwerkcontroller en je kunt de nieuwe bijbehorende App downloaden uit de appstore.

Wat zit er in de nieuwe firmware:
Location/Geofencing:
Met Geofencing kun je automatisch de lichten aanzetten of veranderen zodra je in de buurt van je huis komt. De Hue app maakt gebruik van de locatievoorzieningen (GPS) op je smartphone. Hoe dat precies werkt moet ik nog uitzoeken, ik vraag me al gelijk af of ze rekening houden of het buiten licht of donker is.

Compatible met IFTTT:
IFTTT is een afkorting voor “If This Then That”, ofwel “Als dit gebeurt doe dan dat”. In IFTTT kun je een gebeurtenis (trigger) definiëren die automatisch een bepaalde actie (action) in gang zet.
Zo kun je de kleur van je lichten veranderen als het gaat regenen, een licht rood laten knipperen als je favoriete voetbalclub heeft verloren of rondom de kleur van je licht veranderen als je een SMS krijgt. Met dat laatste bedoel ik natuurlijk een IP message :-)

De alarm en timer functies zijn behoorlijk aangepast en bieden nu veel meer mogelijkheden.

Kortom genoeg gadgets om mee te vervelen want echt nuttig is het natuurlijk niet zo, maar wel leuk! LOL

Written by Pieter Knuvers