Nederlandse TV kijken in het buitenland via een VPN

Nederlandse TV kijken in het buitenland via een VPN

Niet dat ik het wil maar “just because I can” :-)
Nederlandse internet tv kijken in het buitenland is vaak niet mogelijk. Dit omdat providers zoals Ziggo en KPN maar ook uitzending gemist een check doen vanuit welk land de aanvraag komt en natuurlijk ook of je wel klant bent. De klant check wordt meestal uitgevoerd op basis van IP nummer. Valt je IP nummer in de range en ben je klant, dan kun je kijken. Zo heb ik TV van Ziggo en de App die ze hebben voor de iPhone/iPad is geweldig mooi.
Iedere router vandaag de dag kan een VPN (Virtual private network) op zetten. Een VPN is secure directe verbinding vanaf een device zoals een laptop, iPad of iPhone naar je thuis netwerk. Waar ter wereld je ook bent gedraagt je device zich alsof je thuis aan het Wifi of vast netwerk hangt. Je krijgt dan ook gewoon een lokaal IP nummer van je thuis netwerk. Zo kun je eenvoudig connecten naar lokale storage of computers maar ook TV kijken. Start de Ziggo TV app en alles werkt alsof je thuis bent. Handig voor TV verslaafde, niet voor mij, NL tv is bagger, ik kijk alleen series en films die ik download. Kijk op internet hoe je voor je eigen router een VPN kan opzetten. Zie links boven op de foto dan zie je dat het iPad VPN icon geactiveerd is.

visit website
Written by Pieter Knuvers

2 Comments

  1. Marjolein · 31 juli 2013

    He! Dat is precies wt ik wil maar nergens kan vinden. Zit om de week in Duitland in een hotel zonder schotel. Wil wel wat anders zien dan het nagesynchroniseerde. Probeer een vpn op te zetten naar mijn experiabox van KPN maar dit luit niet. Heb je nog tips?

    Bvd, marjolein