Bwired in Tesla model S in 4 seconden naar de 100KM

Regelmatig heb ik contact met Vincent Everts. We praten dan voornamelijk over Domotica en gadgets. Vincent is ook al jaren promotor van elektrisch rijden. Zo leek het ons wel een leuk idee om een ritje in de Tesla model S met powerpack (416pk) te maken samen met goede kennis Richard, zie de link naar zijn interview onderaan.
Het is jammer dat het interview er niet helemaal op staat, de camera stopte onverwachts :-( Zo hebben we ook nog gesproken over het feit dat er in een auto honderden sensors zitten en bijna alles geautomatiseerd is terwijl je in een standaard woonhuis zelfs nog steeds de verlichting met het handje moet aanzetten.
Oh ja voor dat ik het vergeet; Ik rij automaat met 2 voeten, rechts voor gas en links voor te remmen, kwestie van aanleren :-)
Over de driving experience kan ik kort zijn…. WOW wat een bak en gruwelijk snel 1 seconde langzamer dan een F16 naar de 100km.
Teslabwired

De Tesla is compleet te configureren vanaf het grote 17inch paneel. Voorbeeld: Als je de rem loslaat gaat de Tesla langzaam rijden (Creep mode), dit is standaard zo ingesteld. Veel autorijders vinden dit niet handig en willen pas gaan rijden als de gas wordt ingedrukt. Om dit te realiseren was het voor Tesla slechts een firmware update, via het paneel (4G connectie voor NL versies) zie je dat deze nieuwe feature is toegevoegd en kun je kiezen of je de firmware update wil uitvoeren. Na de update is de Creepmode functie toegevoegd aan de standaard features van de Tesla en kun je vanaf dat moment gewoon kiezen!
Teslabwired1

De Tesla heeft maar liefst 52 processors onboard voor allerlei toepassingen. De computer die het main 17 inch scherm aanstuurt is een quadcore en draait op Linux. De kans is dus heel groot dat je binnenkort de eerste alternatieve Tesla model S (hack) firmware versies (customized) kunt vinden op internet.
De Tesla heeft mogelijkheden om de auto van buitenaf aan te sturen, zo kun je bijvoorbeeld de auto starten met je iphone. Maar de auto zelf kan in principe ook naar buiten services aanroepen. Track and Tracing wat ik nu met mijn app Btraced doe zou je in principe zo in de Tesla kunnen zetten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk geofencing implementeren. In mijn geval als de auto (instelbaar) in de buurt komt gaat mijn voordeur automatisch van het slot, het alarm uit en worden de devices die ik vaak gebruik al aangezet. Of de muziek die ik in de auto aan luisteren ben gaat naadloos over als in binnenkom en dat alleen als ik de eerste ben die thuis komt. De combinaties die je kunt maken zijn legio :-)
Ik ben te vroeg geboren…..

Links:
Link naar Athlon Tesla Driving video Pieter
Link naar video Richard in de Tesla model S.
Tesla features

Written by Pieter Knuvers